Den Lilla Fabriken

Den lilla fabriken med den stora smaken

Sedan december 2011 producerar vi Bjäre Chips, spröda och knapriga chips i Sveriges mest moderna chipsfabrik – Torekows Lilla Chipsfabrik! Potatisen växer lokalt och i fabriken i Ängelholm skivar, kryddar och förpackar vi chipsen. Jorden är näringsrik och potatisen är odlad med kärlek. Vi är måna om det lokala och kvalitet är viktigt för oss – i allt vi gör. Därför gör vi lite annorlunda än de flesta, här kan du läsa mer om det!

Svenska Råvaror

Bjäre Chips - förmodligen Sveriges mest lokalodlade chips! Med potatisen växande utanför dörren och raps från svenska fält tillagas Bjäre Chips enligt chipsens originalmetod. 

Potatisen grytfriteras med skalet på

Väl inne i fabriken skivas den tvättade potatisen, med skalet på för smakens skull. De tunna potatisskivorna sänks sedan direkt ner i den heta svenska rapsoljan för att friteras. Det är här knaprighet och färg avgörs och det kan handla om sekunder. Varje potatissort har sitt eget tidsrecept. 

Ett äkta hantverk

Så fort färg och sprödhet är perfekt tas chipsen upp och kryddas med naturens kryddor för att höja smaken till det bästa. Och här är det bara en skicklig chipsmästare som har känslan för hur länge chipsen ska friteras. Det handlar om sekunder för att uppnå den perfekta färgen och knaprigheten som bara ett riktigt gott Bjäre Chips ska har!

Naturliga smaker

Dessutom innehåller Bjäre Chips olika kryddblandningarna bara naturliga smaker.

Smakar potatis

Tack vare att skalet och stärkelse är kvar så smakar Bjäre Chips potatis! Oavsett vilka kryddor vi smaksätter med. 

Bonden och Potatisåkern

Potatisen kommer främst från den skånska myllan men även från närliggande gårdar i södra Sverige. På påsen kan du läsa om bonden som har odlat potatisen till våra chips!

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå